search instagram arrow-down

Issue Manager.

De toppers in werving en selectie land is Ebbinge & Company. De pagina grote personeelsadvertenties spel ik. Niet vanuit de verwachting dat daar een geschikte positie voor mij bij staat. Wel vanwege de prachtige gecomprimeerde kreten waarmee de functies beschreven worden.

Zoals bijvoorbeeld: CFO – NRK; organisatie is een begrip, onderdeel van grootste onafhankelijk hulpnetwerk ter wereld, transparant, efficiënt en slagvaardig, CFO is nieuwe positie, stuurt eigen portefeuille aan (hoe gaat hij/zij dat doen?), bouwt mee aan omslag van taakgerichte naar procesgerichte organisatie (de zoveelste reorganisatie?), regisseur van de totale bedrijfsvoering (gewoon de baas dus). Dan volgen de vereisten: heeft inzicht en visie op strategisch niveau (loopt niet te ouwehoeren?), bekwaam manager en coach, teamspeler, sensitief voor de belangen (het gaat om de gratis kwartjes en legaten die worden overgemaakt) enz.

Eén van de witte boorden verzekeraars zoekt nu een ‘Issue Manager’. Volgens ‘Vertaal Nu’ betekent ‘Issue’ in het Nederlands onder meer: aangelegenheid of affaire. Nu wordt het lachen: markt ontwikkelingen vragen om ondernemende aanpak: transparent (wat is er transparent in de offertes en afrekeningen van een verzekeringsbedrijf?) en betrokken. Ondernemend hierbij waarschijnlijk bedoeld als pro actief en niet wachten tot de consumentenbond of een stel klagers de stichting ‘Zekerschandaal’ oprichten.

Gezochte functionaris krijgt een zelfstandige ‘seniorpositie’ binnen Afdeling Communicatie, professioneel team van ca 24 (vierentwintig) m/v. Issuemanagement is een uitdagend vakgebied in ontwikkeling (ik had het niet beter kunnen opschrijven), complexe maatschappelijke en bedrijfsmatige vraagstukken (moeten worden tegemoet getreden) Daar komt ie: doel is ‘issues’ vroegtijdig te onderkennen (we willen geen gezever in de pers), te analyseren, daarop in te spelen met diverse acties (nieuwe folder en een reclame campagne?) en de voortgang te monitoren. Visie en intenties zijn helder (voor wie?) Nu volgt iets over het bedrijf: Cultuur: direct, open, plezierig, gericht op resultaten (precies: open en plezierig, oke, maar er moet wel resultaat komen).

Zeer nauwe samenwerking met management en directie (logisch: de directie wil niet geblameerd of afgerekend worden op een baal slechte polissen). Voor een ervaren strateeg (koffie wordt gebracht). Begrijpt de spelers in het veld (rugby of voetbal?). Bezit energie, humor en overtuigingskracht (humor lijkt mij zeer noodzakelijk). Brede doorgroei (de meest nuttige toevoeging, want je wil toch niet jarenlang dossier narigheid oplossen?) 85.000 +.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: