search instagram arrow-down

SOA (sanitair overdraagbare aandoeningen)

SOA, sanitair overdraagbare aandoeningen bestaan niet. Wel blijkt uit onderzoek in de schoonmaakbranche dat een niet schone toiletbril, en dat zijn ze na gebruik allemaal, een behoorlijke hoeveelheid bacteriën en uitwerpselrestanten bevatten. Is dat schadelijk voor het Goddelijk lijf? Neen, of je moet toevallig met een open wond of puist op een paar divisies kokken zijn gaan zitten. Nu heeft het lijf daar al eerder mee te maken gehad, zeg maar een paar honderd duizend jaar, sommige bijbel lezers leven in de overtuiging dat het hier een kortere periode betreft, het lijf heeft in de loop der tijden een perfect functionerende virus scanner- en dito ‘killers’ ontwikkeld.

Ook een toetsenbord, inclusief die van de lezer, bevat net zoveel bacteriën en vervuiling als op een wc zitting van een toilet in een wegrestaurant dat door passanten is gebruikt. Passanten in dit kader te lezen als hen degenen die denken: ik kom hier toch maar één keer en ik ben klaar en ‘fukkum’ de rest, kwa mentaliteit dus. Dan besluit u dat toetsenbord te gaan schoonmaken. De meest efficiente methode hierbij is om het toetsenbord in de vaatwasser te plaatsen. Na het wasprogramma is het toetsenbord geheel schoon, echter niet meer te gebruiken. Dit lijkt dus niet een juiste methode.

Een andere methode is om alle toetsen van het toetsenbord te demonteren en in een zeef in een afwasmiddel te laten weken en na te spoelen. Vooraf heeft u een foto gemaakt van de juiste lay-out van dit querty bord daar het anders gokken wordt waar de diverse letters teruggeplaatst moeten worden. Het contactblad maakt u schoon met een antistatische doek. De omkasting van het toetsenbord en de kabel maakt u eveneens schoon met een schone werkdoek. Deze methode werkt doch u wordt al moe van het lezen, laat staan dat u hieraan gaat beginnen. Wellicht is het beste advies, voor zover u hier op zit te wachten, om reinigings sachets te kopen en een bus perslucht om af en toe het toetsenbord schoon te blazen en de vervuiling aan de oppervlakken te verwijderen of bestel gewoon een nieuw toetsenbord.

Dan een ongevraagd advies bij toiletbezoek. Inspecteer vooraf de voorzieningen. Gaat de toegangsdeur naar binnen of naar buiten open. Is er een papieren handdoek dispenser of een handdoekautomaat en zit er nog doek of papier in. Was desgewenst vooraf uw handen. Laat afgewerkte materialen uw lijf verlaten op de geëigende wijze. Spoel door waar mogelijk. Begrijp dat spoel- en deurknoppen zijn voorzien van bacteriën en uitwerpselresten. Gebruik dus papier zodat u daar geen contact mee behoeft te hebben. Of was uw handen na toiletgebruik en raak geen contactvlakken in het sanitair meer aan. U droogt uw handen niet met warmtedrogers. De warmte hiervan opent de poriën van uw huid en blazen bacteriën erin. Ook het gehele sanitairhok wordt volgeblazen met bacteriën. Elke collega gebruiker, u heeft al een hekel aan hem omdat hij naast u ging staan in de urinoirbattarij, verbiedt u eveneens de warmtedroger te gebruiken om de gemelde redenen.

U had al geconstateerd dat de deur van de sanitairruimte naar buiten opengaat zodat u de deurknop niet behoeft aan te raken. Opgelucht en het lijf in aanvaardbaar schone staat verlaat u het sanitair en gaat u voort met het voorgenomen programma.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: