search instagram arrow-down

Schoonmaken is communiceren

Natuurlijk is een emmer sop nodig om iets schoon te maken maar overleg met de klant en gebruiker is minstens zo belangrijk. Ook met die klant waarvoor drie uur per week wordt gewerkt, want ‘wie kleine niet eert is grote niet weert’. Dat laatste is een van die wijsheden waarmee de Nederlander eeuwen lang klein mee is gehouden.

Wij ontvangen een betalingsoverzicht. Klant meldt dat de facturen tot en met september betaald worden, echter van de laatste factuur wordt een bedrag ingehouden vanwege een verdwenen hoofdtelefoon. De implicatie is dus dat onze schoonmaker, een medelander van mediterane komaf, wel een dief zal zijn.

Nu wordt er bij ons en bij iedereen overal facilitair gestolen. Geld uit de kassa, stofzuigers uit de werkkast, toiletpapier in de kofferbak van de directie, microvezeldoeken bij de secretaresse thuis en plastic zakken voor de voetbalclub. Maar zo’n bericht over die hoofdtelefoon duwt mij weg van een sereen en Apostolisch denkniveau. Het kost dan zoveel moeite om mijn gedachten weer op sociaal maatschappelijk aanvaardbaar niveau te krijgen.

Voor dat zover is heb ik die contactpersoon al het graf ingewenst door middel van een vasthoudend ongerief dat ervoor zorgt dat zij voordat zij de kist in wordt gedumpt al op streefgewicht is.

Klanten zijn mooi. Geweldig om voor te werken. Zelfs het hier genoemde voorbeeld. Stel in een overleg is het werkdeel besproken en afspraken zijn gemaakt. Bij een tweede koffie worden door klant een paar privé problemen gemeld waar C.C. Jung met een grote boog omheen zou zijn gelopen.

Vervolgens komt een sterk advies boven drijven en er is geen bacterie in mijn lijf dat denkt hiervoor een rekening te moeten sturen. Misschien moet ik daar toch een adviesburo voor gaan opzetten. Ook met andere tarieven. Die hautaine discriminatie slopen we er dan tegelijkertijd ook uit.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: