search instagram arrow-down

Lekkage bij urinoirs en spiritualiteit.

Meer dan twee miljard mensen hebben geen eigen sanitair of kunnen geen gebruik maken van publiek toegankelijk sanitair. Daar zit dus niet het probleem. Wel in de publiek toegankelijke sanitair groepen op luchthavens, in winkelcentra, op stations en in hotels. Over het thuis gebruik van sanitair zijn geen statistieken beschikbaar. Van het publiek toegankelijk sanitair wereldwijd trouwens ook niet. Dus alle commentaar en data zijn afkomstig uit de eigen waarneming. Van een zelf benoemde deskundige dus.

De belangstelling voor het ontwerp, innovatie, logistiek en schoonmaak onderhoud van sanitair is uit puur technische achtergrond. Dit om te voorkomen dat lezers denken dat er sprake is van een kwalijke afwijking. Dat heb ik nog even bij mezelf onderzocht. Uit het wereldwijd gebruik van urinoirs blijken structurele lekkage problemen bij ontlasting organen, in dit geval de penis.

Het maakt niet uit welke vorm, kwaliteit of omvang van de urinoirs, er is altijd sprake van urine op de tegelvloer. Een deel van deze lekkage zal zijn oorsprong vinden in een gehaast gebruik, het niet kunnen openen van de ritssluiting of andere technische aspecten. Ook de ingebakken richtvlieg, een idee van Jos van Bedaf uit de innovatiecommissie schoonhouden van de luchthaven Schiphol destijds, blijkt slechts ten dele een oplossing. Het is een lastige kwestie. Voor de normaal gebruikers levert het slechts de bijkomstigheid dat de urine op de grond wordt opgezogen in leren schoenzolen, alwaar het overigens geen kwaad kan.

Het wordt dus tijd om geld te doneren aan collectanten die bij u aan de deur komen met de collectebus voor meer wetenschappelijk onderzoek van urologie. Ook het vak urologie voorspel ik een gouden toekomst.

Maar er is meer. In de beslotenheid van het toilet speelt zich meer af dan een noodzakelijke ontlasting. Zij die bekend zijn met een anusspoeler zijn vertwijfeld beperkt tot het gebruik van toilet papier. De transpiratie neemt toe nadat is geconstateerd dat de rol leeg is en de reserverol slechts met een schroevendraaier tevoorschijn komt. De vulpen is een hulpmiddel doch daarna niet meer als vulpen bruikbaar. Dat de toiletbril, de spoelknop en de deurklink voorzien is van ontlasting resten wilt u wel geloven maar als gezond mens verwacht u er geen last van te hebben, hetgeen een juiste inschatting is.

De beslotenheid in een toilet cel en basale ontlasting doet u de beperking gevoelen  opgesloten te zijn in een lichaam. Een lichaam dat naar uw inzicht wellicht beter ontworpen en ontwikkeld had kunnen worden. De schuldvraag voortkomend uit afscheiding van de Ene waardoor de eigen identiteit leek te ontstaan komt op doch laat zich niet beantwoorden. Dit vanwege de omstandigheid dat de kennis hieromtrent zich bevind in een deel van de denkgeest waar we niet naar durven te kijken. Komt het nog goed? Zeker wel! Maar eerst het toilet uit, handen wassen en het gekozen programma van vandaag volgen.

Meer informatie en adviezen over toilet ontwerp, inrichting en schoonmaak onderhoud en kwaliteit, maar ook over de in de laatste alinea’s gemelde spiritualiteit deel ik graag. info@cleaningworks.nl

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: