search instagram arrow-down

Kengetallen Schoonmaak: Je gaat zelf zorgen voor schoonmaak kengetallen

Stel je bent op zoek naar kengetallen in de schoonmaak. Je gaat dus een zoekmachine raadplegen. Wat het oplevert zijn advertenties van boeken over kengetallen en informatie van schoonmaakbedrijven die uitleggen dat zij over kengetallen beschikken en daar in hun bedrijfsvoering iets mee doen. Ook een schoonmaak adviseur levert jou die kengetallen niet want dat is zijn handel. Daar heb je dus niks aan.

Misschien moet je die kengetallen ook niet willen hebben. Wat ze te bieden hebben zijn niet meer dan algemene referenties naar productie ervaringen die niet op een wetenschappelijke wijze zijn gemeten. In een offerte zie je ook kengetallen. Deze zijn echter meestal niet getoetst aan ervaringen in de productie maar aan markt conformiteit.

Regel schoonmaak kengetallen zelf. Neem een licentie van InPRC (www.inprc.nl)

Geef elke ruimte in jouw gebouw een unieke barcode en laat de schoonmakers de ruimte scannen voorafgaand aan de schoonmaak.

Na een aantal maanden heb je de kengetallen die voor jouw gebouw van toepassing zijn voor elke ruimte die je laat schoonmaken. Geen adviesbureau meer nodig. Je bent zelf deskundige geworden en weet meer over het schoonhouden van jouw gebouw dan elk schoonmaakbedrijf of schoonmaak adviseur.

De licentie kosten verdien je binnen één, hoogstens twee, jaar terug, afgezien van de overbodigheid om kosten te maken voor het inschakelen van een schoonmaak adviseur voor de schoonmaak calculaties.

Meer informatie? Neem contact op met Victor van der Wal victor.vanderwal@inprc.nl of met Hans Westerveld (johanwesterveld@me.com ).

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: