search instagram arrow-down

Hygiëne is de Nieuwe Schoonmaak Omzet

Het eerste werkoverleg op een terras, na gezondheid verificatie bij de entree, liet ook zien hoe het niet moet. Stoelen die werden verlaten werden schoongemaakt met een ‘sopdoek’ in een poging te demonstreren hoe men de volgende gebruikers vrij wil houden van virus narigheid. Charmant en klantgericht doch zinloos. Wel functioneel en zinvol is het desinfecterend schoonmaken van deur-, licht- en lift knoppen, alle contactvlakken in het sanitair en dat gedurende de openstelling van de locatie. Ook de totale werkprocedures van schoonmaken is een grondige evaluatie waard. En dat niet alleen voor het sanitair.

De schoonmaakhelden van nu zijn straks vergeten, maar de wens van de klant om potentiële contactvlakken te desinfecteren en virusvrij te houden blijft. Daar liggen de kansen voor het schoonmaakbedrijf. 

Tenzij u ervan overtuigd bent dat u alles al weet inzake reinigen en desinfectie doe het volgende:

We vragen onze toeleveranciers niet (alleen) meer naar de laagste prijzen van aan klanten door te leveren toiletpapier, maar we gaan hen bevragen omtrent hun kennis van processen die leiden tot hygiëne in de werkomgeving. Zoek contact met de afdeling Hygiëne en Infectiepreventie van een ziekenhuis. Het zou verbazen als zij u niet uitgebreid willen informeren over wat hun protocollen en procedures zijn. Neem kennis van het RIVM-document Reiniging – Desinfectie en Sterilisatie (hier bijgevoegd). Kortom bewapen u met de benodigde kennis en integreer dat in uw organisatie.

Twee andere overwegingen zijn om te bevorderen dat de dienstverlening van uw organisatie resulteert in meetbare kwaliteit. Eén daarvan is het inschakelen van het meetbureau Qualis Insight (https://qualis-insight.com). De kwaliteitmetingen bestaan uit de procesevaluatie, die de technische en MVO-processen controleert en de resultaat-evaluatie die de waarneembare kwaliteit beoordeelt. De meting draagt bij aan de optimalisatie van de kwaliteit. In plaats van alleen achteraf te constateren, kan eveneens direct actie ondernomen worden in het proces. Met als doel een ultieme schoonmaakkwaliteit. Mogelijk zal uw (potentiële) opdrachtgever dit beoordelen als een ‘must have’.

De andere oplossing die bijdraagt aan een goede nachtrust van een opdrachtgever, die goed wil zorgen voor het welzijn van de organisatie en van zijn medewerkers, is het InPRC (http://inprc.nl/nl/home-3/). Deze service waarvan een schoonmaker met een App alle relevante issues registreert tijdens het schoonmaakproces is een nog onontdekt fenomeen. Nederlandse Spoorwegen is, na een uitgebreide pilot, recentelijk klant geworden voor het sanitair op een groot aantal stations.

Beide services dragen bij aan uw positie en groei in de schoonmaakmarkt. Daar waar u eerst uw bestaan moest onderstrepen met folders waarop modellen staan gefotografeerd die nooit eerder een stofzuiger in hun hand hebben gehouden komt u nu aan tafel met een vanzelfsprekende zekerheid dat u kwaliteit kunt leveren.

Het leveren van desinfectie pompjes voor in de entree was een eerste start om binnenkort het gesprek aan te gaan met uw opdrachtgevers.

Hans Westerveld, cfm

One comment on “Hygiëne is de Nieuwe Schoonmaak Omzet

  1. Alex westerveld schreef:

    Correct en goed artikel sir!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: