Van ’t Net Archiefbeheer en Specialistische Reiniging Klussen

Regelmatige verhuizingen na service audits waaruit bleek dat het servicelevel van de partner afgedwaald bleek naar ontoelaatbaar niveau. De omstandigheid dat ik de opdracht geef en de rekening betaal voorkomt dat punten die in mijn nadeel zouden duiden onderbelicht blijven.

Waarom dit issue melden? Wel hierom: Wanneer Van ’t Net Archiefbeheer uit Soest een aanvraag krijgt om een offerte voor een particuliere verhuizing uit te brengen komt men eerst kijken en inventariseert hoeveelheden, de route in mijn tuin (trappen, belemmeringen, enzovoort). Nee, het water uit mijn zwembad hoeft niet mee te verhuizen. Ja mijn houten bureau moet opgeslagen worden in het archief bij mijn leren bankstel dat destijds vanwege de kleur door partner niet werd toegelaten werd op de laatste woonlocatie.

Met deze inventarisatie wordt door de verhuizer bepaald welk type verhuiswagen en welke teams voor deze potentiële klus moet worden ingezet. Dit alles om zoveel mogelijk verrassingen te voorkomen. Met een correcte offerte tot gevolg. 

Het valt te betreuren dat deze aanpak in de schoonmaak niet een vast patroon is. 

Ook ik moest dit met schade en schande leren. Ooit om zeven uur op een zaterdagochtend klaar staan met 10 medewerkers voor een opleveringsschoonmaak van een gebouw in Utrecht om vervolgens vast te stellen dat de bewaker op zaterdag pas om negen uur aanwezig is. Dat had ik op de cursus Hoger Kader Schoonmaken Gebouwen niet geleerd of even niet opgelet. Voorbereiden, checken en vooraf communiceren is de boodschap.

Te vaak zien we nog dat bij specifieke specialistische schoonmaakklussen de aannemer op het werk aankomt en bemerkt dat de meegenomen apparatuur niet ingezet kan worden of erger nog bij het aansluiten van de machine op het elektranet de stoppen doorslaan. Even terug naar de zaak en de halve werkdag is zonder opbrengst maar wel met kosten voorbij.

Ik ga binnenkort weer verhuizen doch verwacht geen opstart en oplevering issues en zoals John Lennon ooit al zei: A Splendid Time Is Guaranteed For All.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: