search instagram arrow-down

The Great Personal Reset

Oké, er lijkt een grote ‘reset’ plaats te vinden. Al dan niet in Davos bedacht. Met als handige aanleiding een vleermuis als patiënt nul of als een pluisje narigheid uit een laboratorium gechineesd. Op vele bureaus van regering bojo’s in de wereld wordt een document getiteld ‘Build Back Better’ aangetroffen. De inhoud moet niet in een persbericht. Kort samengevat voldoende materiaal om aan een complot te denken. Dit gaan wij niet doen. Een gedachte aan ‘Fukkum’ wordt hier niet gebruikt daar dit vergevingsgezindheid niet reflecteert.

In plaats van de ‘Great Reset’ kunnen we gaan werken aan de ‘Great Personal Reset’. Dat betreft ons zelf. Uiteraard blijven we alert en zorgzaam voor familie, vrienden en anderen. We troosten en helpen waar we kunnen. Maar het is ook hoog tijd om naast aandacht voor de wereld om aandacht naar binnen te richten. Naar ons zelf dus. 

Religie is een optie; velen houden zich daar mee bezig en dus gewoon mee doorgaan. Het valt te betreuren dat geloof in een geloof in één van de religies niet meteen het door de beoefenaar gewenste resultaat van innerlijke vrede of verlichting oplevert. Tenzij het hierbij gekozen uitgangspunt bestaat uit narigheid en ander lijden ter compensatie van ingebakken schuldgevoelens. Het onplezierige van schuldgevoelens wordt versterkt door het feit dat we geen idee hebben wat de oorzaak van schuld zou kunnen zijn. Er is ook geen schuld maar daar gaat u binnenkort achter komen.

Uw ego heeft op dit moment al bedacht dat dit fout gaat. Het ego, als onderdeel van uw denkactiviteiten, ziet het lijk al drijven. Dit natuurlijk in figuurlijke betekenis, maar op termijn wordt dit helaas bevestigd. Het beseft dat als u werkelijk naar een eigen ‘reset’ gaat u ook het ego aspect gaat bekijken en tot nieuwe inzichten gaat komen. Dus u ontvangt een signaal van het ego om te stoppen met lezen. U wilt immers wel blijven bestaan als autonoom individu.

Allen zijn geroepen, doch weinigen verkiezen te luisteren.

Het besluit is aan u!

Lezen: ‘De Verdwijning van het Universum’ van Gary Renard

Gary komt in contact met een tweetal verschijningen die hem een pad wijzen dat resulteert in een totaal nieuwe kijk op de wereld. Feitelijk is het een lineaire weergave van de symfonische opbouw van ‘Een cursus in wonderen’. Zie hierna.

Lezen: ‘Bewustzijn als enige Werkelijkheid’ van Rupert Spira

Rupert Spira woonde en studeerde in India. Hij kwam tot de ontdekking, ook na gesouffleerd te zijn door Westerse leraren, dat er een ‘directe weg’ moet zijn naar onze oorsprong. Niet dertig jaar mediteren maar gewoon met ons rationeel denken van dit moment het ‘directe pad’ kiezen.

Lezen en studeren: Een cursus in wonderen

Ter voorbereiding wellicht het boek van Dr. Kenneth Wapnick: ‘De boodschap van een cursus in wonderen’ lezen en bestuderen. Elk verder advies hierbij is overbodig!  

John Lennon’s: ‘A splendid time is ultimately guaranteed for all’. ‘Ultimately’ is mijn toevoeging.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: